November 12 2019 17:15:09
Novosti
HALAL SRBIJA POSTALA CLANICA IHI ( International Halal Integrity ) ALIJANSE
Images: ihi2010.JPGSertifikat Halal Agencije Islamske zajednice Srbije zvanicno verifikovan od strane IHI ALIJANSE. Ova instituicija je osnovana pod pokroviteljstvom OIC-a (organizacije Islamskih zemalja) i Islamske privredne komore Saudijske arabije. Ovo priznanje je uruceno tokom Svetskog Halal foruma na gala veceri organizovanoj od strane predsednika vlade Malezije, g. Nadziba. 

Generalnom direktoru Halal agencije Islamske zajednice Srbije g. Mustafi Jusufspahicu sertifikat o clanstvu je urucio je prvi covek IHI Alijanse g. Darhim Hashmi. Toj svecanosti je prisustvovao veliki broj visokih zvanica iz celoga sveta.

Tokom Svetskog Halal Foruma g. Jusufspahic sastao sa gospodinom Datuk Nadzibom Tun Razak-om Premijerom Malezije i tom prilikom je u srdacnom i bratskom razgovoru preneo selame Muslimana Srbije i na zelju Premijera ukratko izneo stanje i polozaj muslimana u Srbiji.
· Halal Serbia dana July 08 2010 14:32:35 · 393 Komentari · 52641 Citanja · Štampaj
HALAL Srbija proizvodi na Sajmu "Mihas" u Maleziji od 23. do 27. juna
Na vodećem svetskom sajmu HALAL proizvoda "Mihas", koji će od 23. do 27. juna biti održan u Kuala Lumpuru u Maleziji predstaviće se šest kompanija iz Srbije.

Srbiju su u ime Halal agencije Srbije predstavlja g.Mustafa Jusufspahic generalni direktor agencije, g.Dzevad Mekic direktor kancelarije Halal Srbije u Maleziji Naši proizvođači izložiće mlečne i proizvode od mesa, šumske pečurake, džemove, sokove i soseve. Na predstojećem sajmu se očekuje više od 300.000 posetilaca iz 65 zemalja.
· Halal Serbia dana July 08 2010 14:15:46
Procitaj više · 213 Komentari · 33525 Citanja · Štampaj
Turski šef diplomatije u poseti Halal agenciji
Beograd - 23. Jul 2009 - Ministri spoljnih poslova Turske i Srbije Ahmet Davutoglu i Vuk Jeremić su danas posetili predstavnike Halal agencije u zgradi Islamskog centra koji se nalazi neposredno pored jedine džamije u Beogradu - Bajrakli džamije.

Tom prilikom su ih dočekali: muftija srbijanski mr. Muhamed Jusufspahic, direktor Halal agencije za sertifikaciju Mustafa Jusufspahić kao i generalni sekretar Rijaseta IZ-e Srbije.
· Halal Serbia dana July 24 2009 01:43:57
267 Komentari · 38012 Citanja · Štampaj
Prvi Halal Seminar za auditore
U Islamskom centru u Beogradu je održan prvi Halal seminar za auditore univerzijade na kom je govoreno o kontrolnim metodama i kritičnim tačkama u proizvodnji i pripremi Halal prehrane za učesnike Univerzijade. Predavači na Seminaru su bili: Mustafa ef. Jusufspahić i profesor Zaki Šaltaf direktor Halal mesne industrije.
· Halal Serbia dana June 20 2009 17:13:27
252 Komentari · 36884 Citanja · Štampaj
Muslimani i Halal u Srbiji (Halal Journal)
Mnogi bi se iznenadili činjenicom da u Srbiji uopšte ima muslimana, a kamoli da postoji agencija za Halal sertifikaciju i nekakav rad na Halal sertifikaciji, ali činjenice su u suštini drugačije. Mnogi bi bili totalno zbunjeni kad bi im se reklo da u Beogradu živi oko 200.000 muslimana a u samoj Srbiji blizu 600.000. Još više bi bili iznenađeni činjenicom da tu u Beogradu glavnom gradu Srbije postoji Halal agencija ili institucija koja je u novijoj istoriji najstarija na prostoru Balkana. Halal kao realnost na prostorima bivše države Jugoslavije traje od početka 70’tih godina prošlog veka. Islamska zajednica je tada bila organizovana i centar Islamske zajednice je bio u Sarajevu današnjem glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Islamske zajednice svih tadašnjih republika ( Srbija, Makedonija, Crna Gora, Slovernija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina), koje su činile Jugoslaviju su ulagale svoj napor kao i finansijska sredstva u izgradnju jakog Islamskog centra u Sarajevu u Bosni i Hercegovini.
· Halal Serbia dana June 01 2009 17:36:42
Procitaj više · 321 Komentari · 34912 Citanja · Štampaj
Održan sastanak o halal standardu

Privredna komora Beograda, u saradnji sa Agencijom za sertifikat HALAL kvaliteta, 26.maja 2009. godine,organizovala je sastanak na temu: "IMPLEMENTACIJA HALAL STANDARDA U FUNKCIJI POVEĆANJA IZVOZA NA TRŽIŠTE ISLAMSKIH ZEMALJA".

· Halal Serbia dana May 30 2009 12:00:40
Procitaj više · 244 Komentari · 37474 Citanja · Štampaj
Dijamant dobio “halal“ sertifikat
Dijamant industrija ulja ZrenjaninZrenjanin -- Agencija "Halal d.o.o. Beograd" sertifikovala je početkom ove godine celokupnu proizvodnju ulja, margarina i drugih proizvoda najveće uljare u Srbiji, Dijamant.

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić uručio je „halal“ sertifikat generalnom direktoru kompanije Dijamant u Zrenjaninu Željku Brozoviću.
· Halal Serbia dana May 22 2009 11:51:51
Procitaj više · 243 Komentari · 38314 Citanja · Štampaj
Halal Srbija u Maleziji
Malezija, tačnije Kuala Lumpur je ovih dana epicentar Halal svetskih dešavanja. Na četvrtom svetskom halal Forumu koji je održan 03.-04. maja ove godine, pod pokroviteljstvom Organizacije islamskih zemalja i države Malezije, okupile su se delegacije Halal agencija iz celog sveta.
· Halal Serbia dana May 22 2009 11:49:08
Procitaj više · 246 Komentari · 34397 Citanja · Štampaj
Saradnja Novosadskog sajma i Halal agencije

NOVI SAD - Novosadski sajam i Halal agencija za sertifikaciju halal standarda Islamske zajednice Srbije potpisali su danas u Novom Sadu memorandum o poslovnoj saradnji.

Memorandum su potpisali generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić i generalni direktor Halal agencije Mustafa Jusufspahić.

· Halal Serbia dana March 27 2009 13:01:16
Procitaj više · 250 Komentari · 33223 Citanja · Štampaj
Halal standard – neophodan uslov za izvoz hrane na tržište islamskih zemalja
Regionalna privredna komora Leskovac organizovala seminar o Halal setrtifikaciji i njenom značaju

HALAL sertifikat, koji izdaje Islamska zajednica u Beogradu, preko Agencije za sertifikaciju Halal proizvoda u Srbiji,predstavlja neophodan uslov za izvoz hrane na tržište islamskih zemalja.

Ovo tržište je najbrže rastuće tržište u svetu sa prometom od preko 55o milijardi dolara, od čega na prehrambene proizvode odlazi 170 milijardi dolara. S druge strane, iako ovo tržište predstavlja izuzetan potencijal za srpske proizvođače, u Srbiji je mali broj firmi koje poseduju ovaj standard.

Kompletan tekst možete pročitati na sajtu regionalne privredne komore Leskovac

· Halal Serbia dana March 16 2009 17:27:35
282 Komentari · 37369 Citanja · Štampaj
HALAL SERTIFIKAT ZA MLEKARU SUBOTICA
Mlekara“Subotica svrstava se među vodeće kompanije u domaćoj mlekarskoj industiriji. Njenu lidersku poziciju potvrđuje poslovanje prema najvažnijim međunarodnim sertifikatima - ISO 9001: 2000, HACCP i BRC. Uz dobijanje izvozničkog broja, ovi standardi otvaraju perspektivu izvoza na zahtevna evropska i svetska tržišta.

Kao prvoj u mlekarskoj industriji Srbije, danas je Mlekari Subotica uručen jos jedan značajan sertifikat: HALAL sertifikat. Na ovaj način, 24 vrste proizvoda Mlekare Subotica je uspešno sertifikovano, čime je potvrdjeno da proizvodi Mlekare Subotica zadovoljavaju šerijatske Halal propise o zdravstvenoj, higijenskoj i sanitarnoj ispravnosti hrane.

· Halal Serbia dana February 19 2009 14:12:24
Procitaj više · 231 Komentari · 31775 Citanja · Štampaj
Prijatelji
      
Autentifikacija
Korisnik

LozinkaNiste clan?
Kliknite ovde za registrovanje.

Izgubili ste vašu lozinku?
Zatražite novu ovde.
Anketa
Proveravate li sastojke proizvoda pre kupovine?

Morate biti prijavljeni da bi ste mogli da glasate.
English